nedeľa 23. júla 2017

Prečítané leto - O starých rodičoch

Keď sa spomenú starí rodičia, zbojníkom hneď napadnú sladkosti a zmrzlina. A veľa jedla. Vnúčikov predsa treba rozmaznávať, takže naše starké poctivo trávia voľný čas v kuchyni a vyvárajú a vypekajú. A samozrejme im napadne aj hranie sa a čítanie. A dobrodružstvá s dedom, lozenie po stenách, skalách aj po stromoch, vymýšľanie huncútstiev. Tento týždeň si však užili len s jednou starkou, s druhou starkou a s dedom sa budú zabávať až o dva týždne. Uvarila nám aj jej obľúbené bryndzové halušky. Kubko sa ich nevedel dojesť, Maťko by samozrejme radšej iné obľúbené (a hlavne sladké) jedlo - rezance s makom. Nabudúce budú isto tie :-) 



Maťka teraz veľmi zaujíma kto je s kým v akom vzťahu, ako sa kto volá aj priezviskom, a ako sa volal za slobodna. Všetko sme si povysvetľovali a poprezerali sme si aj staré rodinné fotky. Na pláne bolo aj vytvorenie rodostromu, predsa najlepšie je vidieť to pekne v súvislostiach...ale to sa najskôr musím dostať k prebratiu a vytlačeniu fotiek. Užívanie leta nám dáva totiž zabrať a na toto tak nejak neostal voľný čas :-)


A nemohli sme vynechať ani hry. Skákali sme gumu a panáka, to bavilo tiež hlavne Maťka. Gumu si potom pýtal aj ďalšie dni. Aj keď pravidlá si samozrejme občas trošku prispôsobovali, ale hlavne, že sa zabávali. Dokonca sa nám podarilo nájsť aj guľôčky, ale počasie nám veľmi neprialo, takže ich odkladáme, kým zem nevyschne. 





A samozrejme sme aj veľa čítali. Nielen knihy o starých rodičoch, ale aj také, ktoré čítali oni nám ako deťom. Niektoré z nich sú však určené starším deťom, tak sme si ich aspoň prelistovali a poprezerali obrázky. Zbojníci sa avšak zhodli na tom, že tie súčasné sa im páčia viac :-)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára